Bir Asırlık Okulumuzun Tarihçesi

#OkulumuzunTarihçesi
Okul binasının ne zaman ve kim tarafından yapıldığı bilinmemektedir.#KuyucakCamii olarak bilinen bina, 1967  yılında Vakıflar tarafından satışa çıkarılmış, Maarif Nezareti tarafından satın alınmış, okul olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Halk arasındaki söylentiye göre, #HamidiyeTekkesi olarak kurulan  bina, Sultan 2. Abdulhamit devrinde tekkede bir çok kişi eğitim görmüştür.
1961 yılına kadar iki katlı ve ahşap olan bina ,betonarme şekliyle yapılmış, bugüne kadar ulaşmıştır.

1966 Yılında okulun bitişiğinde bulunan Mehmet Tenekekesen'in evi istimlak edilmiş ve yeni bir bölüm yapılmıştır.
Okulun resmi kayıtları 1919 yıllarında başlamaktadır.

Okulumuz 1936 yılından 1942 yılına kadar #İnönü İlkokulu olarak kullanılmış,1942 yılından günümüze Turan İlkokulu olarak gelegelmiştir.

Turan Mektebi ilk muallimlerinden İbrahim Efendi oglu, Mustafa Remzi Bey'in 1928 tarihli osmanlıca kütük kayıtları bulunmaktadır.
Ayrıca okulumuzun ilk bayan mualliminin Nederet Hanım olduğu ; 1930 tarifli osmanlıca sicil defeteri kayıtlarından anlaşılmaktadır.

Öğrenci kütük defteri kayıtlarındaki 1907 tarihli belgeler sebebi ile ; BİR ASIRLIK OKUL olarak bilinmektedir.
 Bir asrı aşan eğitimi ile okulumuz Kahramanmaraş'lı yüzlerce önemli şahsiyeti mezun etmiştir.

TURAN İLKOKULU

" İkinci Asra Merhaba"